Składniki
- ziemniaki równej wielkości 5 sztuk
- czerwona cebula 1/2
- groszek konserwowy 1 puszka
- korniszony około 10-15 sztuk
- maślanka 1/4 szklanki
- Majonez Kętrzyński 2 łyżki
- musztarda "Krzepka" od Majonezów Kętrzyńskich 1 łyżeczka
- gęsty jogurt grecki 2 łyżki
- czosnek 1 ząbek
- cebula 1/2
- biały ocet winny 1 łyżeczka
- koperek 1 łyżeczka
- natka pietruszki 1 łyżeczka
Sos ranczerski, czyli popularny w USA ranch dressing nie wiedzieć czemu nie jest zbyt popularny w Polsce. Mieszanka kilku składników sprawia, że jest dosyć uniwersalny, a przy tym bardzo pyszny. Idealnie sprawdzi się w prostej sałatce ziemniaczanej.
- Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz i pokrój w kostkę.
- Czerwoną cebulę pokrój w półplasterki, groszek konserwowy odsącz, a korniszony pokrój wzdłuż. Wszystko połącz.
- Przygotuj sos. Pomieszaj Majonez Kętrzyński, jogurt grecki i maślankę. Dodaj drobno posiekaną białą cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, ocet winny, musztardę, koperek, natkę i szczypiorek. Dopraw solą i pieprzem.
- Połącz sos z sałatką. Dokładnie wymieszaj i odstaw do „przegryzienia się”. Smacznego!
Brak komentarzy