Blog

Subiektywny poradnik – 8 olsztyńskich restauracji, do których warto zabrać mamę na Dzień Matki

Zanim rzucicie się na mnie ze swoimi racjami i typami – proszę bardzo abyście przypomnieli sobie definicję słowa „subiektywny”. To słowo klucz. Typy są absolutnie moje i można się z nimi zgadzać lub nie. Szanuję Wasze zdanie, bo każdy ma swój gust. A o gustach jak wiadomo się nie dyskutuje. Jedni lubią pizzę na grubym, inni na cienkim etc. Pamiętajmy o tym.

Przeprowadziłam wewnętrzny eksperyment, który polegał na jak najszybszym wynotowaniu pierwszych dobrych skojarzeń smakowych. Polegało to mniej więcej na tym, że gdy pomyślałam o pysznej sałacie, to od razu przed oczami miałam Malta Cafe, gdy pomyślałam o deserze, to na myśl przyszła mi Casablanca. I tak dalej… Zapraszam zatem na bardzo szybki i subiektywny poradnik – 8 olsztyńskich restauracji, do których warto zabrać mamę na Dzień Matki.

Czytaj więcej

Śniadanie z kimś fajnym – Ula oraz Nikulkumar Harshadbhai Sharma

Nikulkumar Harshadbhai Sharma (w skrócie Nikul) oraz Ula Sharma, to egzotyczne indyjsko-polskie małżeństwo, które swoje miejsce na ziemi znalazło w Olsztynie. Tu stworzyli rodzinę i otworzyli Tandoor – pierwszą hinduską restaurację w naszym mieście. Postanowili, że pokażą olsztyniakom jak smakują Indie.

Jeśli chcecie wiedzieć co Nikul myśli o polskich schabowych, bimbrze i piwie, oraz dlaczego Ula zrobiła aferę w New Delhi – przeczytajcie kolejny wywiad z cyklu Śniadanie z kimś fajnym. Zapraszam.

Czytaj więcej

Co pysznego przeczytać #2

Zapraszam na kolejny wpis z cyklu „Co pysznego przeczytać?”. W moje ręce wpadła tym razem bardzo pouczająca książka autorstwa francuskiej dietetyczki i trenerki oraz specjalistki ds. żywienia Vanessy Bediaï-Haddad. Książka odpowiada na wiele nurtujących pytań. Zdradza również sekret, że to co człowiek je, wpływa na jego sposób myślenia, postrzegania własnego ciała i życia. Dlatego tak bardzo ważne jest, aby stosować zbilansowaną i zróżnicowaną dietę, opierająca się na dobrej jakości, lekkostrawnych produktach, które organizm bez problemu przyswoi.

Czytaj więcej

5 powodów, dla których warto wziąć udział w Restaurant Week

Drugi raz z rzędu mam ogromną przyjemność być ambasadorką Restaurant Week Warmia i Mazury. Jeśli jeszcze nie wiesz cóż to takiego, to śpieszę z wyjaśnieniami. To nic innego jak święto foodies i hedonizmu. W ciągu blisko dwóch tygodni masz możliwość w bardzo przystępnych cenach posmakować wielu fantastycznych festiwalowych setów składających się z przystawki, dania głównego i deseru. Festiwal jest ogólnopolski i w każdym z regionów masz możliwość wybrania kilku specjalnie z tej okazji wybranych restauracji.

Czytaj więcej