Grzanki z pastą awokado i wędzonym pstrągiem łososiowym

  • 10 minut
  • 10 składników
100%
  • Nakryć 2
  • Przygotowanie 10 min

Składniki

  • dojrzałe miękkie awokado 1
  • mała czerowna cebula 1/2
  • czosnek 1 ząbek
  • majonez Kętrzyński 2 łyżeczki
  • sok z cytryny około 1 łyżeczki
  • sól i pieprz do smaku
  • duża ciabatta 1
  • pstrąg łososiowy kilka płatów
  • szczypior do dekoracji
  • czarnuszka do dekoracji

Fantastyczna propozycja na imprezę. Niewielkim nakładem sił możecie mieć pięknie prezentującą się przekąskę – grzanki z pastą awokado i wędzonym pstrągiem łososiowym. Wszystko dopełnione odrobiną majonezu „Kętrzyńskiego” szczypiorku i czarnuszki.

Maślana konsystencja dojrzałego awokado zapewni nam sukces kulinarny! Odrobina czerwonej cebuli, czosnek oraz majonez nadadzą natomiast charakteru. Pstrąg dopełni smaku. Spróbujcie koniecznie.


  1. Awokado przekrój wzdłuż na pół. Usuń pestkę, wyciągnij miąższ i przełóż do miseczki. Rozgnieć widelcem.
  2. Czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do awokado.
  3. Dodaj również 2 łyżeczki majonezu Kętrzyńskiego, odrobinę soku z cytryny, sól i pieprz. Wymieszaj.
  4. Z ciabatty przygotuj grzanki. Nakładaj na nie pastę z awokado, a na wierzchu wędzonego pstrąga. Posyp szczypiorkiem i czarnuszką.
  5. Smacznego!

Brak komentarzy

Odpowiedz