Składniki
- dojrzałe miękkie awokado 1
- mała czerowna cebula 1/2
- czosnek 1 ząbek
- majonez Kętrzyński 2 łyżeczki
- sok z cytryny około 1 łyżeczki
- sól i pieprz do smaku
- duża ciabatta 1
- pstrąg łososiowy kilka płatów
- szczypior do dekoracji
- czarnuszka do dekoracji
Fantastyczna propozycja na imprezę. Niewielkim nakładem sił możecie mieć pięknie prezentującą się przekąskę – grzanki z pastą awokado i wędzonym pstrągiem łososiowym. Wszystko dopełnione odrobiną majonezu „Kętrzyńskiego” szczypiorku i czarnuszki.
Maślana konsystencja dojrzałego awokado zapewni nam sukces kulinarny! Odrobina czerwonej cebuli, czosnek oraz majonez nadadzą natomiast charakteru. Pstrąg dopełni smaku. Spróbujcie koniecznie.
- Awokado przekrój wzdłuż na pół. Usuń pestkę, wyciągnij miąższ i przełóż do miseczki. Rozgnieć widelcem.
- Czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do awokado.
- Dodaj również 2 łyżeczki majonezu Kętrzyńskiego, odrobinę soku z cytryny, sól i pieprz. Wymieszaj.
- Z ciabatty przygotuj grzanki. Nakładaj na nie pastę z awokado, a na wierzchu wędzonego pstrąga. Posyp szczypiorkiem i czarnuszką.
- Smacznego!
Brak komentarzy