Składniki
- ziemniaki sałatkowe kilka sztuk
- ogórki małosolne kilka średnich
- groszek konserwowy 1 mała puszka
- czerwona cebula 1 mała sztuka
- jogurt naturalny około 3 łyżki
- ostra musztarda około 3 łyżki
- koperek 1/2 małego pęczka
- sól do smaku
- pieprz do smaku
Mam dla Was kolejną propozycję do lunchboxa. Proste połączenie ziemniaków, aromatycznych ogórków małosolnych i groszku świetnie sprawdzi się jako przekąska do pracy. Sos to połączenie jogurtu naturalnego, ostrej musztardy i koperku. Do sałatki dodałam też odrobinę drobno posiekanej czerwonej cebuli.
- Obrane i pokrojone ziemniaki gotujemy na parze (lub klasycznie w wodzie). Studzimy.
- Dodajemy do nich pokrojone ogórki małosolne, odsączony groszek oraz drobno posiekaną czerwoną cebulę. Posypujemy posiekanym koperkiem. Delikatnie mieszamy.
- Jogurt mieszamy z musztardą, solą i pieprzem. Łączymy z sałatką.
- Pozostawiamy na jakiś czas w lodówce aby składniki się „przegryzły”.
Brak komentarzy