Składniki
- makaron orzo (wygląda jak ryż) 200g
- seler konserwowy 1 słoik
- pieczarki 200g
- jajka 4 sztuki
- sos sojowy do smaku
- majonez 1-2 łyżki
- sól do smaku
- pieprz do smaku
Jakiś czas temu prezentowałam Wam cykl różnych potraw, które można wziąć ze sobą do pracy. W związku z tym, że nadal pracuję i nadal muszę jeść stwierdziłam, że cyklu nie kończę i raz na jakiś czas wrzucę coś lunchowego. Tym razem sałatka, którą miałam okazję jeść niejednokrotnie u Żurnalistki. Tym razem postanowiłam odtworzyć ją w swoim domu. Myślę, że nieźle również sprawdzi się na imprezie.
- Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu i studzimy.
- Pieczarki obieramy i kroimy w drobne kawałki i gotujemy przez około 10/15 minut w osolonej wodzie i również studzimy.
- Jajka również gotujemy na twardo i ostudzone kroimy w kostkę.
- Konserwowy seler odsączamy.
- Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy sosem sojowym ( u mnie było go całkiem sporo, bo bardzo lubimy). Do tego sól, pieprz i około jednej dużej łyżki majonezu. Sałatka najlepsza jest oczywiście następnego dnia.
Bardzo fajne połączenie, smaczna i pożywna sałatka ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
ale pyszności, a jakie proste :D no i co?
DRUKUJĘ ;)