Kasza gryczana z grillowanymi warzywami

  • 30 minut
  • 11 składników
100%
  • Nakryć 2
  • Przygotowanie 10 min
  • Gotowanie 20 min

Składniki

  • kasza gryczana 1 worek
  • czerwona papryka 1/3 sztuki
  • cukinia 1/2 średniej sztuki
  • pieczarki duża garść
  • cebula 1 mała
  • olej rzepakowy odrobina do smażenia
  • jogurt naturalny 2 łyżki
  • natka pietruszki (może być suszona) do smaku
  • zioła dalmatyńskie (opcjonalnie) do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
Idą zmiany. Zmiany w moim kulinarnym (i nie tylko) życiu. Ale o tym w kolejnym poście! Jedno już mogę napisać na pewno – będę jeść zdrowiej, bardziej fit oraz ruszę tyłek. Nie żebym tego wcześniej nie robiła – przyszedł jednak czas na wsparcie ekspertów – dietetyczki oraz trenera. Szczegóły mojej nowej współpracy już niebawem. Póki co prezentuje Wam pomysł na obiad do pracy. Kasza gryczana, grillowane warzywa i jogurt. Bardzo prosto i szybko. Można przygotować wieczór wcześniej. Świetne na zimno i ciepło. No i bez wątpienia zdrowo. Składniki na lunch dla dwóch osób.

 

  1. Kasze gotujemy.
  2. Paprykę i cukinie kroimy w kostkę, pieczarki w plastry, cebulę w pióra.
  3. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy najpierw paprykę (potrzebuje najwięcej czasu, aby nieco zmięknąć). Po kilku minutach dodajemy cukinię, cebulę oraz pieczarki.
  4. Ugotowaną kaszę łączymy z grillowanymi warzywami, przyprawiamy i dodajemy dwie łyżki jogurtu naturalnego, aby kasza nie była zbyt sucha.

Smacznego!
kasza gryczana z warzywami

komentarze 2

  1. Pingback: 10 rad, które ułatwią przygotowanie posiłków do szkoły - Co Pysznego?Co Pysznego?

Odpowiedz