Smoothie dyniowe

  • 35 minut
  • 8 składników
100%
  • Nakryć 2
  • Przygotowanie 5 min
  • Gotowanie 30 min

Składniki

  • puree z dyni* 200g
  • banan 1
  • sok pomarańczowy 1/2 szklanki
  • mleko ryżowe (lub jakiekolwiek inne) 1 szklanka
  • syrop klonowy lub płynny miód 1,5 łyżki
  • sok z cytryny 1 łyżeczka
  • cynamon 1/2 łyżeczki
  • imbir 1/2 łyżeczki
 Dużo ostatnio się u mnie dzieje i zmienia. Mam wrażenie, że nawet nieco za dużo. Niemniej jednak nie ma co narzekać. Działam dalej.  Po chwilowym przestoju na blogu, mam nadzieję, że wracam właśnie do regularnego pisania, a blog zacznie być częścią mojej nowej pracy. Sezon dyniowy w pełni – zatem zapraszam na aromatyczne, korzenne smoothie dyniowe.

* Aby uzyskać puree z dyni należy pokroić ją w mniejsze części i piec razem ze skórką w temperaturze około 180 stopni przez 30-40 minut (do miękkości). Następnie dynie studzimy i oddzielamy od niej skórę. Wrzucamy do blendera i miksujemy na puree.

  1. Puree dyniowe łączymy z pokrojonym bananem, sokiem pomarańczowym, mlekiem, syropem klonowym, sokiem z cytryny, cynamonem i imbirem.
  2. Całość miksujemy do uzyskania gładkiego koktajlu. Podajemy schłodzone. Można udekorować bitą śmietaną.

smoothie-2Bdyniowe

komentarze 2

Odpowiedz