Pasta jajeczna z korniszonami

  • 40 minut
  • 8 składników
100%
  • Nakryć 2
  • Przygotowanie 20 min
  • Gotowanie 20 min
  • Skill Level

Składniki

  • jajka ugotowane na twardo 4
  • małe pikantne korniszony kilka
  • mała czerwona cebula 1 sztuka
  • majonez 2 łyżki
  • musztarda 1 łyżka
  • pietruszka pół pęczka
  • sól szczypta
  • pieprz szczyptra

Jeśli tak jak ja szybko nudzicie się dodatkami do kanapek, to warto sięgnąć po domowej roboty pasty. Można je przygotować niemal ze wszystkiego. Nie wymagają szczególnych umiejętności i są szybkie w przygotowaniu. Klasyczną jajeczną lubią chyba wszyscy. Tą którą dziś proponuję przygotujecie z dodatkiem pikantnych korniszonów, czerwonej cebuli, musztardy, majonezu i natki pietruszki.

  1. Jajka siekamy.
  2. Korniszony i cebulę drobno kroimy.
  3. Mieszamy wszystko z majonezem, musztardą, pietruszką, solą i pieprzem.
  4. Odstawiamy do lodówki, aby całość „przegryzła się”.

Smacznego!

pasta-2Bjajeczna-2B1

Brak komentarzy

Odpowiedz