Składniki
- jajka ugotowane na twardo 4
- małe pikantne korniszony kilka
- mała czerwona cebula 1 sztuka
- majonez 2 łyżki
- musztarda 1 łyżka
- pietruszka pół pęczka
- sól szczypta
- pieprz szczyptra
Jeśli tak jak ja szybko nudzicie się dodatkami do kanapek, to warto sięgnąć po domowej roboty pasty. Można je przygotować niemal ze wszystkiego. Nie wymagają szczególnych umiejętności i są szybkie w przygotowaniu. Klasyczną jajeczną lubią chyba wszyscy. Tą którą dziś proponuję przygotujecie z dodatkiem pikantnych korniszonów, czerwonej cebuli, musztardy, majonezu i natki pietruszki.
- Jajka siekamy.
- Korniszony i cebulę drobno kroimy.
- Mieszamy wszystko z majonezem, musztardą, pietruszką, solą i pieprzem.
- Odstawiamy do lodówki, aby całość „przegryzła się”.
Smacznego!
Brak komentarzy