Makaron razowy z rukolą i suszonymi pomidorami

  • 20 minut
  • 11 składników
100%
  • Nakryć 1
  • Przygotowanie 5 min
  • Gotowanie 15 min

Składniki

  • makaron pełnoziarnisty 50g
  • suszone pomidory z oliwy 3 duże
  • seler naciowy 1 łodyga
  • rukola 1 garść
  • czosnek 1 ząbek
  • ser feta 10g (1 plaster)
  • oliwa 1 łyżeczka
  • oregano do smaku
  • ostra papryka do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
Aleeee to było dobre! To kolejne odkrycie w naszej diecie – na bank zostanie z nami na dłużej. Połączenie składników idealne! Makaron razowy, rukola, suszone pomidory, seler naciowy, czosnek i feta. Kolejny dowód na to, że dieta może być smaczna. Jeśli zastanawiacie się i wahacie, czy skorzystać z pomocy specjalisty to przestańcie! Tu nie ma co rozmyślać – trzeba działać. Z ręką na sercu polecam spotkanie z Agnieszką, która poleci, doradzi, jak trzeba pocieszy i wesprze. Z pewnością sprawi też, że zaczniecie z każdym dniem czuć się lepiej samym ze sobą! A o to chyba w tym wszystkim chodzi! Porcja jak zwykle dla jednej osoby.

  1. Makaron gotujemy.
  2. W tym czasie na patelnie z oliwą wrzucamy pokrojony w plasterki czosnek, pokrojone pomidory i pokrojony seler naciowy. Chwilę smażymy.
  3. Dodajemy ugotowany makaron, przyprawy oraz rukolę. Mieszamy i podajemy z pokruszoną fetą. Świetnie smakuje też na zimno.

 

 

penne-1

komentarze 2

Odpowiedz