Składniki
- fasolka szparagowa 1/2kg
- masło 50g
- sezam 2 łyżki
- bułka tarta 2 łyżki
- sos sojowy 3 łyżki
- sos Sriracha (lub inny pikantny) 1 i 1/2 łyżki
Zapraszam na szybki letni obiad. W roli głównej fasolka szparagowa z sosem sojowym. Jeśli potrzebujecie odmiany od zwykłej bułki tartej z masłem, to ten prosty przepis powinien przypaść Wam do gustu. Do zasmażki dodałam sezam, sos sojowy i kultowy pikantny sos Sriracha – to wszystko sprawiło, że lekko nudnawa już fasolka zyskała nową ciekawą w smaku formę. Podana z jajkiem sadzonym i młodymi ziemniakami to kwintesencja lata!
- Fasolkę gotujemy (ja robię to na parze).
- W tym samym czasie roztapiam masło. Dodaję do niego sezam, bułkę tartą, sos sojowy i Srirachę. Na małym ogniu podgrzewam jeszcze z minutę.
- Gotową zasmażkę mieszam z ugotowaną fasolką i szczypiorkiem. Gotowe!
Bardzo ładny ten blog :-) Wieczorkiem sobie pooglądam i „posmakuję”.
Dziękuję. Miło mi bardzo – rozgość się! :)