Wrapy z tuńczykiem i rukolą

  • 5 minut
  • 8 składników
100%
  • Nakryć 2
  • Przygotowanie 5 min

Składniki

  • pszenne tortille (wrapy) 4 sztuki
  • serek śmietankowy 1 opakowanie
  • tuńczyk w kawałkach w sosie własnym 1 puszka
  • ogórek świeży 1/2 sztuki
  • rukola 2 garście
  • papryka czerwona 1/2 sztuki
  • świeże zioła (u mnie oregano) do smaku
  • świeżo mielony czarny pieprz do smaku
Zapraszam na kolejną propozycję z cyklu „Co pysznego na lunch?” – czyli co zabrać ze sobą do pracy.  Na co zamienić nudne kanapki? Na wrapy! Są łatwo dostępne, wiele rzeczy można napchać do środka. Zawsze to jakaś miła odmiana od buły i chleba. U mnie dziś w środku serek śmietankowy, kawałki tuńczyka, ogórek, rukola i odrobina papryki. Do tego świeże zioła – głównie oregano. Wykonanie jest na tyle proste, że śmiało można przygotować je rano przed wyjściem do pracy.

 

  1. Wrapy smarujemy na całej powierzchni serkiem śmietankowym.
  2. Układamy tuńczyka, ogórka, paprykę, zioła i rukolę. Posypujemy pieprzem i zwijamy w rulon. Kroimy na pół.
  3. Każdą połówkę pakujemy osobno. Koniec. Prościej się nie da! ;)

 

komentarzy 5

Odpowiedz