Archiwum bloga

WSZYSTKIE

„Lepszy rydz niż nic” – czyli Olej Rydzowy

Słyszysz „olej rydzowy” i pierwsze co sobie myślisz: „jakim cudem można zrobić olej z grzybów?”. No właśnie – chyba nie można. Olej o którym mowa powstaje z lnicznika siewnego, zwyczajowo zwanego lnianką, lennicą  lub rydzem.

Czytaj więcej

Sklep „Sztuka Mięsa”

W życiu blogera kulinarnego bywają takie dni, które utwierdzają go, że to co robi ma sens i jest bardzo przyjemne. Tak było i u mnie. Wraz z Gosią z Mlecznej Krowy dostałyśmy zaproszenie do nowo otwartego olsztyńskiego sklepu „Sztuka Mięsa”.

Czytaj więcej

Grandma’s Design

Jakiś czas temu w Wysokich Obcasach natknęłam się na krótką wzmiankę o Grandma’s Design. Pamiętam, że było tam napisane, iż rozstrzygnięcie konkursu pojawi się jesienią. Postanowiłam wrócić do tematu i znaleźć więcej informacji. Ale zacznijmy od początku. Czym jest Grandma’s Design?

Czytaj więcej

Czym jest „sofrito”?

Przepisy przepisami, ale postanowiłam, że raz na jakiś czas postaram się napisać coś więcej. Absolutnie nie będzie to nic wychodzącego poza tematykę bloga – wręcz przeciwnie – będę starała się poszerzać przede wszystkim swoje, ale i może Wasze kulinarne horyzonty.

Czytaj więcej